Podržavamo bezbednost na radu, zaštitu životne sredine i zdravlje radnika, zabranu diskriminatorskih praksi, kao i dečji i prisilni rad, regulisano radno vreme i jasno regulisanu naknadu. Postavili smo obavezne socijalne i ekološke standarde kojih se kompanije dobavljači moraju pridržavati. Ova pravila su izložena u Kodeksu ponašanja koji je Deichmann razvio sam i prilagođava se pojedinačnoj zemlji. Kodeks se zasniva na standardima Međunarodne organizacije rada i drži dobavljače specifičnim ponašanjima, proizvodnim procesima i odredbama koje štite radnike.

Nezavisne inspekcije obezbeđuje usklađenost


Naši i nezavisni inspektori ponekad najavljeno, ponekad nenajavljeno posećuju kompanije i proveravaju da li se sporazum poštuje. Za to, Deichmann radi s domaćim i stranim inspekcijskim organizacijama, kao što su TÜV Süd, SGS, Intertek i STR. Ako se otkriju kršenja Kodeksa ponašanja, prvo pokušavamo promeniti ponašanje dobavljača kroz prekvalifikaciju i drugu pomoć. Ako ove mere ne urode plodom, ugovor dobavljača se poništava.

Međutim, oko 10 godina iskustva s Kodeksom ponašanja pokazuje da dobavljači razumeju njegovo značenje i brzo prepoznaju njegove koristi: Zaposleni rade efikasnije i proizvode bolji kvalitet kada znaju da njihov poslodavac stvara pouzdane, odgovarajuće uslove za njih. Veća efikasnost jača konkurentsku poziciju dobavljača.