“Supply chain management” (sistem upravljanja lancem nabavke) – iza ovog stručnog izraza iz vokabulara globalno aktivnih stručnjaka logistike skriva se važan faktor našeg uspjeha i našeg servisa za kupce. Ovim je mišljena kontrola cjelokupnog distribucijskog lanca – dakle, od proizvođača do svake pojedine poslovnice. Da bi aktuelna moda na vrijeme bila u trgovinama u sveukupno 31 evropskoj zemlji i u SAD-u, ovim složenim procesom upravljamo zajedno sa našim stručnjacima.

Gotova obuća i ostale grupe robe brodom se prevoze od zemalja proizvođača do Evrope. Tamo se nadalje prevoze vozom i kamionima do centara za raspodjelu robe (distribucijskih centara) u Botropu, Feuchtwangenu, Soltau i Wolfenu, kao i do logističkih centara u Holandiji, Švicarskoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji i Poljskoj. Nakon toga Deichmannova flota vozila raspodjeljuje obuću do svake pojedinačne poslovnice.

Distribucijski centri brinu o tome da aktuelna moda u roku stigne u poslovnice i da se želje kupaca mogu brzo ispuniti.

U posljednjih nekoliko godina proširili smo i modernizirali lokacije skladišta i pri tome, također, investirali u tehnologije koje štede energiju, kao što su solarni sistemi i korištenje geotermalne energije.