Zahtijevamo sigurnost na radu, zaštitu okoliša i zdravlja radnika, zabranu disciplinskih mjera i diskriminacije, kao i rada djece i prisilnoga rada, regulirano radno vrijeme i jasno reguliranu isplatu plaća. Sa dobavljačima se ugovaraju obvezujući socijalni standardi, kao i standardi za okoliš kojih se poduzeće dobavljač mora pridržavati. Pravilnik poslovanja temelji se na normama Međunarodne organizacije rada (International Labour Organization) i obvezuje dobavljače na određene načine ponašanja, postupke proizvodnje i odredbe o zaštiti radnika.

Nezavisne kontrole osiguravaju pridržavanje

Vlastiti i nezavisni revizori dolaze u postrojenja – nekad sa, a nekad bez najave – i provjeravaju da li se pridržavaju svih dogovora. Na ovom području Deichmann surađuje, između ostalog, i sa tehničkim nadzornim tijelima u tuzemstvu i u inozemstvu, kao što su npr. TÜV Süd, SGS, Intertek i STR . Ako se otkriju kršenja Pravilnika poslovanja, prvo se pokušava postići promjena u ponašanju dobavljača – između ostalog kroz dodatno školovanje. Ako ove mjere ne donesu rezultate, prekida se ugovor o dostavi.

Ali iskustva iz oko deset godina rada s Pravilnikom poslovanja pokazuju da dobavljači razumiju smisao ove institucije, te da ubrzo prepoznaju njene koristi: sveukupno osoblje radi djelotvornije i proizvodi bolji kvalitet kada u vlastitom iskustvu vide da njihov poslodavac stvara sigurne i za njih prikladne okvirne uvjete. K tome dolazi: visokom učinkovitošću dobavljač jača svoje mjesto u tržišnom takmičenju.

Potpun tekst Pravilnika poslovanja (Code of Conduct) možete naći ovdje.