38% ukupnog stanovništva Njemačke starijeg od 14 godina je u 2009. godini posjetilo jednu od Deichmannovih poslovnica. Time je Deichmann jedan od najvećih magneta za kupce u maloprodaji i donosi poduzetničke prednosti i obližnjim trgovinama. Želimo da naši kupci uvijek dobiju “povoljnu obuću robnih marki” i da nas upravo tako doživljavaju – kao trgovinu povoljne obuće robnih marki. Modna obuća dobrog kvaliteta po veoma povoljnim cijenama, ove tri značajke trebale bi uvijek biti stvarnost za kupce.

Cijene

U prošlim desetljećima brinuli smo o tome da je obuća za potrošače ostala pristupačna. Dok je prosječna cijena naše kolekcije tokom 60-tih godina iznosila 40 njemačkih maraka, danas iznosi oko 22 eura. To je bilo moguće postići nabavkom velikih količina direktno kod dobavljača, bez preprodaje, racionalnom organizacijom trgovina, s modernom prezentacijom robe i dugogodišnjim iskustvom na području “funkcioniranja” trgovine obućom.

Kvalitet

Da ne bi odgovarala samo cijena već i kvalitet obuće, već kod samog oblikovanja kolekcije utječemo na razvoj proizvoda, a rezultati su neprestano podvrgnuti unutrašnjoj i vanjskoj kontroli.

Savetovanje

Naše trgovine nude oboje: slobodu da po želji neometano pretražujete – ali i mogućnost da koristite stručno savjetovanje. Sistem regala i razvrstavanje robe nude kupcu brzi pregled koji su modeli dostupni i u kojim veličinama. Na njegovu želju na raspolaganju mu stoji i naše prodajno osoblje.