Deichmann je modernom obućom postigao međunarodni uspjeh

Naš koncept, ponuditi dobru i kvalitetnu obuću po povoljnim cijenama za cijelu porodicu, osigurao nam je mjesto najveće evropske trgovine obućom što uspješno pokazujemo u 24 zemlje.

Stoga tražimo radnike s takvim zalaganjem koje nadilazi svaki prosjek.

Deichmann je pravedan poslodavac

Za izvanredno obavljanje posla nudimo dobru plaću.

Omogućavamo svojim radnicima da kroz premije za dobro obavljanje posla učestvuju u uspješnom poslovanju preduzeća.

Svaki je radnik i svaka radnica nešto posebno, nezavisno od godina, obrazovanja i porijekla. Međusobno poštivanje i pravednost naša su svakodnevica.

Naši radnici čine temelj našeg uspjeha.

Deichmann je pod rukovodstvom vlasnika preduzeća

Poduzeće mora služiti ljudima.

Ovo je misao vodilja vlasnika koja se provlači kroz sve sektore poduzeća. Obitelj vlasnika polaže veliki značaj na dugoročan uspjeh poduzeća, što pak jamči ekonomsku stabilnost i sigurna radna mjesta.

Rast koncerna financira se u potpunosti iz vlastitih sredstava.

Deichmann je dinamičan

Neprestano ulažemo napore u vlastito poboljšanje. Promjene zahtijevaju akciju i reakciju. Kratkoročno gledano to znači raznoliko i interdisciplinarno radno mjesto s vrlo mnogo samostalne odgovornosti. Dugoročno gledano to omogućuje daljnji individualni razvoj svakog pojedinog radnika.

A to pokazujemo kroz:

– stalno besplatno usavršavanje
– učestvovanje u ostvarenim prihodima od prometa / premije za uspješno obavljanje posla
– darove povodom raznih obljetnica
– “zdrava sedmica”

Deichmann je socijalno angažiran

Jedan dio svojeg prihoda od prometa Deichmann investira u nebrojene socijalne projekte.

Taj angažman seže od pomoći za zapostavljenu, neobrazovanu i diskriminiranu omladinu te omladinu s posebnim potrebama do potpore radnicima koji su se našli u nevolji. Sve dok preduzeću ide dobro, možemo pružati pomoć drugima.

Deichmann se osjeća odgovornim prema svim svojim radnicima te prema okvirnim uvjetima pod kojima nastaju njegovi proizvodi. Vrlo veliki značaj pridajemo pravednom i saradničkom ophođenju sa svim našim poslovnim partnerima. I uvijek pazimo na to da ljudi u zemljama u kojima su naši proizvodni pogoni rade u humanim uvjetima.Deichmann se ovdje poziva na svoju obavezu poštivanja Kodeksa poslovnog ponašanja.